Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Vår världshistoria: Dunkerque – en vändpunkt i andra världskriget

Slaget vid Dunkerque anses vara en avgörande vändning under andra världskriget. Taktiskt sett var slaget en tysk seger, men hur kommer det sig då att de inte vann andra världskriget?

Vad var Maginotlinjen? Vad var Operation Dynamo? Och vad anses vara Hitlers största strategiska misstag? Det tar vi reda på i den här filmen.

Det här är en film för elever i högstadiet och gymnasiet när de läser om andra världskriget i ämnet historia. Till filmen finns en handledning med bland annat diskussionsfrågor, fördjupningsuppgifter samt ett quiz!
https://create.kahoot.it/share/var-varldshistoria-dunkerque-en-vandpunkt-i-andra-varldskriget-1866km/d2a000ea-b1c0-4d75-9a6b-9d62085fba44

“En av de snyggaste filmerna jag sett. Riktigt snygga animationer och produktion! Eleverna skulle älska filmen.”
– SO-lärare, högstadiet

Artikelnummer
KMEDIA1866
200,00 kr

Taktiskt sett var slaget vid Dunkerque en tysk seger, men hur kommer det sig då att de inte vann andra världskriget? Det tar vi reda på i filmen Dunkerque – En vändpunkt i andra världskriget.

Undervisningen i historia ska behandla följande centrala innehåll i årskurs 7–9
Imperialism och världskrig, cirka 1850–1950
- De båda världskrigen, deras orsaker och konsekvenser. Förtryck, folkfördrivningar och folkmord. Förintelsen och Gulag. Människors motstånd mot förtryck.

Historia 1a1
Undervisningen i kursen ska behandla följande centrala innehåll:
- Industrialisering och demokratisering under 1800- och 1900-talen samt viktiga globala förändringsprocesser och händelser, till exempel migration, fredssträvanden, resursfördelning och ökat välstånd, teknisk utveckling, internationellt samarbete, mänskliga rättigheter, jämställdhet, kolonialism, diktaturer, folkmord och konflikter.

Historia 1a2
Undervisningen i kursen ska behandla följande centrala innehåll:
- Industrialisering och demokratisering under 1800- och 1900-talen i Sverige och globalt samt viktiga globala förändringsprocesser och händelser, till exempel migration, fredssträvanden, resursfördelning och ökat välstånd, teknisk utveckling, internationellt samarbete, mänskliga rättigheter och jämställdhet men också kolonialism, diktaturer, folkmord och konflikter. Långsiktiga historiska perspektiv på förändrade maktförhållanden och olika historiska förklaringar till dem.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in