Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Andra världskriget – en översikt i färg, del 2 (Från år 1942 fram till krigets slut)

Vad var Jämtlandsmanövern? Varför var logistiken så viktig under andra världskriget? Hur gick operation Overlord till?

Året är 1942 och Nazityskland har känts oövervinnligt. Men nu har USA gått in i kriget – kanske finns ett hopp om att vända lyckan? Den här filmen beskriver händelseförloppet i slutet av andra världskriget – filmen tar sin början år 1942 när USA gått in i kriget och avslutas med Japans kapitulation 1945.

Filmen är färglagd med AI-teknologi och ger därmed tittaren en upplevelse som känns närmare verkligheten, än de svartvita bilder vi är vana vid att se.

Citat:
“Spännande hela vägen. Pedagogiskt förklarat när historia är som bäst!”
– SO-lärare, gymnasiet

Artikelnummer
Medix185
200,00 kr

Den här filmen tar sin början 1942 när USA gått in i kriget och avslutas med Japans kapitulation 1945. Filmen är färglagd med AI-teknologi.

Undervisningen i historia ska behandla följande centrala innehåll i årskurs 7–9
Imperialism och världskrig, cirka 1850–1950
- De båda världskrigen, deras orsaker och konsekvenser. Förtryck, folkfördrivningar och folkmord. Förintelsen och Gulag. Människors motstånd mot förtryck.

Historia 1a1
Undervisningen i kursen ska behandla följande centrala innehåll:
- Industrialisering och demokratisering under 1800- och 1900-talen samt viktiga globala förändringsprocesser och händelser, till exempel migration, fredssträvanden, resursfördelning och ökat välstånd, teknisk utveckling, internationellt samarbete, mänskliga rättigheter, jämställdhet, kolonialism, diktaturer, folkmord och konflikter.

Historia 1a2
Undervisningen i kursen ska behandla följande centrala innehåll:
- Industrialisering och demokratisering under 1800- och 1900-talen i Sverige och globalt samt viktiga globala förändringsprocesser och händelser, till exempel migration, fredssträvanden, resursfördelning och ökat välstånd, teknisk utveckling, internationellt samarbete, mänskliga rättigheter och jämställdhet men också kolonialism, diktaturer, folkmord och konflikter. Långsiktiga historiska perspektiv på förändrade maktförhållanden och olika historiska förklaringar till dem.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in