Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Andra världskriget, fokus: Europa del 2

I det här programmet får vi lära oss om de händelser som kom att bli en vändpunkt i kriget och hur det till sist blev fred i Europa. Filmen fokuserar på konflikterna i Europa under åren 1942 - 1945 och följer händelseförloppen genom arkivbilder och animerade kartor.
Vi följer hur Tyskland kapitulerar inför Sovjet och hur de allierade segrar i Nordafrika. Vi undersöker också hur ransoneringen av bland annat mat och kläder gick till, både i Tyskland och i Storbritannien. Programmet ger också en inblick i vilka insatser kvinnorna i de båda länderna gjorde under kriget.
Vi får även följa utvecklingen under D-dagen med de allierades landstigning i Frankrike samt hur Paris befriades från den tyska ockupationen. Slutligen tar filmen med oss igenom Sovjets motoffensiv, förintelsen, Tysklands slutliga besegring och Nürnbergprocessen.

Kapitel:
- Slaget om Stalingrad (01:45)
- De allierade segrar i Nordafrika (07:09)
- Italien och slaget vid Kursk (11:34)
- Ransonering - Tyskland (15:59)

Artikelnummer
KMEDIA1424
200,00 kr

I det här programmet får vi lära oss om de händelser som kom att bli en vändpunkt i kriget och hur det till sist blev fred. Programmet fokuserar på konflikterna i Europa under åren 1942 - 1945.

Historia (åk 7-9)
Imperialism och världskrig, cirka 1800–1950
• Nationalism och olika former av demokrati och diktatur i Europa och i andra delar av världen.
• De båda världskrigen, deras orsaker och följder. Förtryck, folkfördrivningar och folkmord. Förintelsen och Gulag.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in