Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

SHO'AH - Förintelsen

Det var en plan, noggrant planerad, för att förinta alla judar i världen. Ett obegripligt hat från en väldigt mäktig man fick ett helt folk - som lyssnade på Beethoven och läste Goethe - att organisera denna massaker, eller vända ryggen till medan miljontals oskyldiga blev terroriserade och dödade.

Denna dokumentär handlar om Förintelsen, folkmorden i koncentrationslägren under andra världskriget. Fruktansvärda beskrivningar och gripande vittnesmål berättas till de starka arkivbilderna.

Artikelnummer
Sol7134
200,00 kr

Denna dokumentär handlar om förintelsen, folkmorden i koncentrationslägren under andra världskriget. Programmet inspirerar till diskussioner kring förintelsen och hur det kunde ske.

Undervisningen i Historia (högstadiet) ska behandla följande centrala innehåll

• Den europeiska dominansen, imperialism och kolonialism.
• Nationalism och olika former av demokrati och diktatur i Europa och i andra delar av världen.
• De båda världskrigen, deras orsaker och följder. Förtryck, folkfördrivningar och folkmord. Förintelsen och Gulag.
• Historiska berättelser från skilda delar av världen med skildringar av människors upplevelser av förtryck, till exempel i form av kolonialism, rasism eller totalitär diktatur och motstånd mot detta.

Undervisningen i Historia (gymnasiet) ska behandla följande centrala innehåll

• Industrialisering och demokratisering under 1800- och 1900-talen samt viktiga globala förändringsprocesser och händelser, till exempel migration, fredssträvanden, resursfördelning och ökat välstånd, internationellt samarbete, mänskliga rättigheter, jämställdhet, kolonialism, diktaturer, folkmord och konflikter.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in