Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Sanningen om alkohol

Alkohol är ett gift men också en del av vår kultur. Idag är alkoholkonsumtionen i Sverige ungefär lika hög som på 1800-talet. Vilken syn på alkohol har unga och hur mycket dricker de? I den här filmen får vi träffa experter, ungdomsarbetare och framför allt ungdomar som berättar om sina negativa erfarenheter av alkohol, men som också visar på positiva aktiviteter utan alkohol.

Häng med våra ungdomsreportrar när de tar reda på sanningen om alkohol, träffa Therese Travis på Maria Ungdom och följ med Fältgruppen på en nattvandring. Filmen berättar bl.a. vad alkohol är, varför det är farligare att dricka när man är ung och hur alkohol påverkar din kropp.

Artikelnummer
KMEDIA1021
200,00 kr

Vilken syn på alkohol har unga och hur mycket dricker de? Filmen berättar bl.a. vad alkohol är, varför det är farligare att dricka när man är ung och hur alkohol påverkar din kropp.

Undervisningen i biologi ska behandla följande centrala innehåll i årskurs 7–9

Kropp och hälsa
• Hur den fysiska och psykiska hälsan påverkas av sömn, kost, motion, sociala relationer och beroendeframkallande medel. Vanligt förekommande sjukdomar och hur de kan förebyggas och behandlas. Virus, bakterier, infektioner och smittspridning. Antibiotika och resistenta bakterier.

Undervisningen i idrott och hälsa ska behandla följande centrala innehåll i årskurs 7–9

Hälsa och livsstil
• Olika definitioner av hälsa, samband mellan rörelse, kost och hälsa och sambandet mellan beroendeframkallande medel och ohälsa.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in eller skapa ett konto