Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Positivt tänkande

Vad innebär positivt tänkande och vad är det bra för? I filmen träffar vi artisten och programledaren Ison Glasgow och f.d. simmerskan Josefin Lillhage som delar med sig av sina erfarenheter och tips kring hur man kan tänka positivt.
Vi följer samtidigt två högstadieelever och på ett humoristiskt sätt ser vi deras kamp mellan positivt och negativt tänkade om sig själva och situationer de hamnar i.
Vi får tips om hur man ska tänka för att må bättre.

Filmens kapitel:
Introduktion (00.00)
Att göra sitt bästa (03.26)
Öka din självkänsla (06.06)
Gilla dig själv (08:59)
Våga! (12:16)

”Det handlar om att våga, alla tänker inte på vad du har på dig, man gör det för sin egen skull? Också att vi kompisar peppar varandra om vi märker att någon känner sig nere.” – Sara, 13 år

”Det startar ju en diskussion mer, lagom lång film. Bra med en personlig touch på filmen.” – John, 14 år

Artikelnummer
KMEDIA1536
200,00 kr

Artisten Ison Glasgow och f.d. simmerskan Josefin Lillhage berättar om positivt tänkande samtidigt som vi följer två högstadieelever, som på ett humoristiskt sätt visar hur många ungdomar tänker.

Ur Skolans Värdegrund (Läroplan för grundskolan)
"Personlig trygghet och självkänsla grundläggs i hemmet, men även skolan har en viktig roll. Varje elev har rätt att i skolan få utvecklas, känna växandets glädje och få erfara den tillfredsställelse som det ger att göra framsteg och övervinna svårigheter."

Undervisningen i Samhällskunskap ska behandla följande innehåll enligt läroplan
"Ungdomars identiteter, livsstilar och välbefinnande och hur detta påverkas, till exempel av socioekonomisk bakgrund, kön och sexuell läggning."

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in eller skapa ett konto