Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Cannabis

"Gripande, den berörde mig."
- 15-årig tjej, Kunskapsskolan i Fruängen

"Man ska titta på den här filmen för att fatta vilka effekter och konsekvenser cannabis kan ge."
- 15-årig kille, Kunskapsskolan i Fruängen

"Det här går rakt in i både hjärna och hjärta!"
- FMN-Föräldraföreningen Mot Narkotika

"Den överträffade klart mina förväntningar, det är en välgjord film!"
- Skolsköterska, grundskolan

Cannabistrenden verkar ha bitit sig fast i Sverige. Fler ungdomar tas in för utredning eller behandling på beroende- eller ungdomsmottagningar.
Många ungdomar uppger att de hellre röker cannabis än dricker alkohol. Ungdomarna idag har ofta dålig kunskap om både de medicinska och juridiska följderna av att använda cannabis.
Filmens syfte är att på ett engagerande och pedagogiskt sätt informera om riskerna och konsekvenserna av att använda cannabis (hasch och marijuana).
Vi får träffa narkotikapoliser som berättar om vad innehav, bruk och langning innebär samt socialarbetare som talar om vilka åtgärder de kan vidta. Vi träffar även läkare på en beroendemottagning som berättar om de medicinska konsekvenserna som t.ex. koncentrationssvårigheter, inlärningsproblem och psykoser.

Men framför allt får vi höra ungdomar och deras föräldrar berätta om sina erfarenheter av användning och missbruk av cannabis.

Detta är en stark film som engagerar och tydligt visar på cannabisanvändningens risker och konsekvenser. De är viktiga för ungdomar att känna till.

Artikelnummer
KMEDIA1426
200,00 kr

Filmen informerar om både hälsorisker och de legala konsekvenserna av att använda cannabis (hasch & marijuana). Vi träffar polis, socialarbetare, läkare, föräldrar och framförallt ungdomar.

Idrott och hälsa (åk 7-9)
Hälsa och livsstil
• Olika definitioner av hälsa, samband mellan rörelse, kost och hälsa och sambandet mellan beroendeframkallande medel och ohälsa.

Biologi (åk 7-9)
Kropp och hälsa
• Hur den fysiska och psykiska hälsan påverkas av sömn, kost, motion, sociala relationer och beroendeframkallande medel.

Idrott och hälsa (Gymnasiet)
• Kosthållning, droger och dopningspreparats betydelse för hälsa och prestation.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in