Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Vi lär oss om: Sveriges landskap och landsdelar

Sverige är ett stort och avlångt land som är indelat i mindre delar. I den här filmen ska vi titta på hur indelningen ser ut, och varför.

Vi får bland annat veta att Sverige består av 25 landskap och att varje landskap har sin egen landskapsblomma och sitt eget landskapsdjur. Sedan går vi igenom de tre landsdelarna: Götaland, Svealand och Norrland.
Vad är en dialekt? Vad är ett landskapsvapen för något? Och vilken är den största av de tre landsdelarna? Det får vi veta i den här filmen!

Det här är en film för elever i låg- och mellanstadiet när de läser om Sveriges landskap och landsdelar i ämnet geografi.
Till filmen finns en handledning med bland annat diskussionsfrågor, fördjupningsuppgifter samt ett quiz!

https://create.kahoot.it/share/vi-lar-oss-om-sveriges-landskap-och-landsdelar-sol7589/39d731b9-6120-4675-ad19-87f8521be229

Kapitel:
Inledning (00:00–01:17)
Vad är ett landskap? (01:18–07:28)
Vad är en landsdel? (07:29–09:47)
Sammanfattning (09:48–Slut)

Citat:
“Gillar mycket att den verkligen är en introduktion och översiktlig. Tycker ofta många filmer går in för mycket på detaljer när man bara vill introducera ett område. Jag tycker att den är väldigt tydlig och enkel att förstå även för yngre elever i åk 2–3, även F–1 men med lite extra förklaring. Språket och informationen är väldigt konkret och tydligt.”
– Lågstadielärare

Artikelnummer
Sol7589
200,00 kr

Sverige är ett avlångt land som är indelat i mindre delar. Vad är ett landskap och vilka är Sveriges tre landsdelar? Det ska vi undersöka i den här filmen!

Undervisningen i geografi ska behandla följande centrala innehåll i årskurs 1–3
Att leva i närområdet
- Några utmärkande drag i närområdets natur- och kulturlandskap. Spår av den senaste istiden.
- Hemortens historia och vad närområdets platser, byggnader och vardagliga föremål kan berätta om livet där under olika tider.

Undervisningen i geografi ska behandla följande centrala innehåll i årskurs 4–6
Geografiska förhållanden, mönster och processer
- Utmärkande drag för några natur- och kulturlandskap i Sverige, Europa och världen.
- Namn och läge på geografiska objekt i Sverige, Europa och världen. Ett urval av hav, sjöar, floder, berg, öknar, regioner, länder och städer.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in