Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Kodning – en film om programmering

Det blir allt viktigare att ha digital kompetens, det vill säga att kunna använda och förstå digital teknik. I framtiden kommer nästan alla jobb vara digitala och det är viktigt att veta vad kod och programmering är. Vi lär oss att kod är det som skrivs för att få en dator att utföra något. Att skriva själva koden kallas för kodning eller programmering.

I den här filmen kommer vi att få träffa ungdomar som kodar. De berättar och visar vad de själva har lärt sig genom kodning!

Vi träffar även vuxna som använder sig av kod i sitt arbete och får höra vad de tycker om kodning och programmering. Vi får lära oss vad kodning egentligen är och varför det är så bra att kunna!

Artikelnummer
KMEDIA1637
200,00 kr

Det digitala samhället är uppbyggt av kod, men hur fungerar det egentligen? Filmen ska ge yngre elever inspiration och en förståelse för vad som ligger bakom programmering.

Undervisningen i Matematik ska behandla ska behandla följande enligt läroplan
(Mellanstadiet)
”Vidare ska eleverna genom undervisningen ges möjligheter att utveckla kunskaper i att använda digital teknik för att kunna undersöka problemställningar, göra beräkningar och för att presentera och tolka data.”

Undervisningen i Teknik ska behandla ska behandla följande enligt läroplan
(Högstadiet)
• Tekniska lösningar inom kommunikations-och informationsteknik för utbyte av information, till exempel datorer, internet och mobiltelefoni.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in