Hygien och rengöring i köket

Köket är nog den plats hemma som är viktigast att hålla ren, eftersom det är där vi förvarar och lagar vår mat. Dålig hygien i köket kan göra att maten blir förorenad av olika bakterier, parasiter och virus. Fler än 500 000 människor drabbas av matförgiftning i Sverige varje år! Så vad gör man då? För att hålla köket rent och ha koll på sina råvaror? Det ska vi lära oss!

Det här är en film för mellan- och högstadieelever när de läser om ämnet hem- och konsumentkunskap. Till filmen finns en handledning med bland annat diskussionsfrågor, fördjupningsuppgifter samt ett interaktivt quiz! 

Kapitel:
Inledning (00:00–01:36)
Kroppens hygien (01:37–02:36)
Kökets hygien (02:37–06:22)
Matens hygien (06:23–09:26)
Mikroorganismer (09:27–11:16)
Fler tips och avslutning (11:17–SLUT)

"Filmen har ett tydligt bildspråk som jag tror kan passa elever både på mellan- och högstadiet. Filmen går på ett bra och pedagogiskt sätt igenom dom viktigaste delarna av god kökshygien. Det är en utmärkt film som jag gärna använder i min undervisning!”
– Johan Gard, lärare i Hem- och konsumentkunskap, Botkyrka

Artikelnummer
SOL7525
200,00 kr

Hur gör man för att hålla köket rent och ha koll på sina råvaror? Det ska vi lära oss i den här filmen om hygien och rengöring vid hantering, tillagning och förvaring av livsmedel.

Undervisningen i hem- och konsumentkunskap ska behandla följande centrala innehåll i årskurs 1–6
Mat, måltider och hälsa
• Hygien och rengöring vid hantering, tillagning och förvaring av livsmedel.

Undervisningen i hem- och konsumentkunskap ska behandla följande centrala innehåll i årskurs 7–9
Mat, måltider och hälsa
• Hygien och rengöring vid hantering, tillagning och förvaring av livsmedel.