Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Vi lär oss om: Mikroorganismer

Mikroogranismer är väldigt viktigt för alla levande varelser – även för oss. Nästan allt vi ser, rör och äter, innehåller mikroskopiska organismer. En droppe sjövatten, en liten mängd jord, och en enda droppe blod innehåller samtliga tusentals levande varelser.

I det här programmet tar vi en titt på några olika sorters mikroskopiska organismer som bakterier och virus, och undersöka några av deras fascinerande egenskaper. Vi får även lära oss begrepp som t.ex. mikroskop, virus, arkebakterier och eubakterier.

Artikelnummer
Sol7113
200,00 kr

Det här programmet förklarar vad mikroskopiska organismer är, deras egenskaper och varför de är viktiga för alla levande varelser.

Undervisningen i Biologi (högstadiet) ska behandla följande centrala innehåll

• Hur den fysiska och psykiska hälsan påverkas av sömn, kost, motion, sociala relationer och beroendeframkallande medel. Vanligt förekommande sjukdomar och hur de kan förebyggas och behandlas. Virus, bakterier, infektioner och smittspridning. Antibiotika och resistenta bakterier.
• Kroppens celler, organ och organsystem och deras uppbyggnad, funktion och samverkan. Evolutionära jämförelser mellan människan och andra organismer.

Undervisningen i ämnet naturkunskap (gymnasiet) ska ge eleverna förutsättningar att utveckla följande:

4. Kunskaper om människokroppens uppbyggnad och funktion samt dess växelverkan med omgivningen.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in eller skapa ett konto