Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Vi bakom böckerna: John Ajvide Lindqvist

”Väldigt bra film! Inspirerar eleverna till att både läsa och skriva.” – Gymnasielärare i svenska

”Jag tyckte den var väldigt bra. Den fångade mitt intresse och höll det kvar under hela filmen. Bra att den blandade spänning med till exempel tips från författaren” – 18-årig gymnasieelev

”Väldigt intressant! Fint & intressant filmad. Bra intervju. Känner mig inspirerad till att läsa” – 17-årig gymnasieelev

John Ajvide Lindqvist är en svensk skräckförfattare vars böcker blivit väldigt populära. Han har tilldelats GP:s litteraturpris och Selma Lagerlöfs litteraturpris för sitt författarskap.
Hans böcker finns utgivna i 29 länder och John Ajvide Lindqvists bästsäljande roman ”Låt den rätte komma in” har filmatiserats både i Sverige och i USA.


Men hur skriver man skräck? Hur tänker John Ajvide Lindqvist när han skriver, var får han sin inspiration ifrån? I filmen träffar vi författaren som berättar om sitt författarskap och delar med sig av några skrivtips. John Ajvide Lindqvist läser även ur sin roman ”Lilla stjärna” och hans berättande kompletteras av dramatiseringar.

Artikelnummer
KMEDIA1534
200,00 kr

Vi träffar skräckförfattaren John Ajvide Lindqvist som berättar på ett inspirerande sätt om sitt författarskap och delar med sig av sina skrivtips.

Svenska (grundskola)
• Undervisningen ska stimulera elevernas intresse för att läsa och skriva.
• Strategier för att skriva olika typer av texter med anpassning till deras typiska uppbyggnad och språkliga drag.
• Några skönlitterära genrer och hur de stilistiskt och innehållsligt skiljer sig ifrån varandra.
• Några skönlitterärt betydelsefulla ungdomsoch vuxenboksförfattare från Sverige, Norden och övriga världen och deras verk, samt de historiska och kulturella sammanhang som verken har tillkommit i.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in eller skapa ett konto