Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Våra nordiska sagoberättare: Thorbjörn Egner

Du har säkert hört sagor som ”Karius och Baktus”, ”Klas Klättermus”, eller ”Folk och rövare i Kamomilla stad”? De är historier skrivna av samma person – norska Thorbjörn Egner! I den här filmen ska vi lära oss mer om Thorbjörns liv och vad han har lämnat efter sig.

”Det är kul att se en författare och vad är det för böcker han har skrivit. Man förstår allt vad de säger. Vi vill läsa de där böckerna!” – Lågstadieelever

”En trevlig och tydlig film! Lätt att förstå och lagom lång.” – Lärare, årskurs 1 - 3

Artikelnummer
KMEDIA1739
200,00 kr

Du har säkert hört sagor som ”Karius och Baktus”, ”Klas Klättermus”, eller ”Folk och rövare i Kamomilla stad”? De är alla historier skrivna av norske Thorbjörn Egner!

Undervisningen i Svenska (lågstadiet) ska behandla följande innehåll enligt läroplan
• Berättande texter och poetiska texter för barn från olika tider och skilda delar av världen. Texter i form av rim, ramsor, sånger, bilderböcker, kapitelböcker, lyrik, dramatik, sagor och myter. Berättande och poetiska texter som belyser människors upplevelser och erfarenheter.
• Några skönlitterära barnboksförfattare och illustratörer.

Undervisningen i Svenska (mellanstadiet) ska behandla följande innehåll enligt läroplan
• Berättande texter och poetiska texter för barn och unga från olika tider, från Sverige, Norden och övriga världen. Texter i form av skönlitteratur, lyrik, dramatik, sagor och myter som belyser människors villkor och identitets- och livsfrågor.
• Några skönlitterärt betydelsefulla barn- och ungdomsboksförfattare och deras verk.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in