Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Kemi i vardagen: Så funkar dina värktabletter

I den här filmen går vi igenom tre vanliga aktiva ämnen i våra receptfria värktabletter: acetylsalicylsyra, ibuprofen och paracetamol. Vet du hur till exempel en ipren, en alvedon eller en treo fungerar? Vi går igenom vad som händer i kroppen vid inflammation, smärta och feber. Sen tittar vi på hur acetylsalicylsyra, ibuprofen och paracetamol verkar inuti din kropp. Vi går även igenom biverkningar som de olika substanserna kan ge.

Det här är en film som passar för högstadie- och gymnasieelever när de läser om kemin i vardagen och biologi. Till filmen finns en handledning med bland annat diskussionsfrågor, fördjupningsuppgifter samt ett interaktivt quiz! 


I filmen visas exempel på vanliga receptfria läkemedel som används i Sverige. Detta är på grund av att eleverna ska känna igen och kunna återkoppla till något de kan se i sin vardag. Kunskapsmedia Group har inte använt sig av medveten produktplacering, haft någon kontakt med läkemedelsföretagen eller fått något i utbyte mot att ha med läkemedlen i filmen.


Kapitel:
Inledning (00:00–00:42)
Vad händer i kroppen vid smärta och inflammation? (00:43–03:27)
Acetylsalicylsyra (03:28–06:55)
Paracetamol (06:56–08:52)
Ibuprofen (08:53–10:29)
Sammanfattning (10:30–SLUT)


Artikelnummer
SOL7530
200,00 kr

Vad händer i din kropp när du tar en värktablett? I den här filmen går vi igenom tre vanliga aktiva ämnen i våra receptfria värktabletter: acetylsalicylsyra, ibuprofen och paracetamol.

Undervisningen i biologi ska behandla följande centrala innehåll i årskurs 7–9
Kropp och hälsa
• Hur den fysiska och psykiska hälsan påverkas av sömn, kost, motion, sociala relationer och beroendeframkallande medel. Vanligt förekommande sjukdomar och hur de kan förebyggas och behandlas. Virus, bakterier, infektioner och smittspridning. Antibiotika och resistenta bakterier.


Undervisningen i kemi ska behandla följande centrala innehåll i årskurs 7–9
Kemin i vardagen och samhället
• Vanliga kemikalier i hemmet och i samhället, till exempel rengöringsprodukter, kosmetika, färger och bränslen samt hur de påverkar hälsan och miljön.


Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in eller skapa ett konto