Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Slöjdhantverk: Emma – Textilhantverk

När Emma Andersson var liten lekte hon med sin mammas trådrullar och gjorde mönster med dem. Nu har hon nyligen avslutat sin master i Child Culture Design på HDK (Högskolan för Design och Konsthantverk). Emma visar oss vad hon har skapat i sin utbildning och hur hon har tänkt kring sina skapelser. Hon berättar om hur hon vill inspirera människor till att gå tillbaka till att göra saker för hand. Hur många barn idag vet hur man gör en tröja egentligen?

Artikelnummer
SOL7438
200,00 kr

När Emma var liten lekte hon med sin mammas trådrullar och gjorde mönster med dem. Emma läser nu Child Culture Design på högskola.

Undervisningen i Slöjd (högstadiet) ska behandla följande innehåll enligt läroplan

• Handverktyg, redskap och maskiner, hur de benämns och hur de används på ett säkert och ändamålsenligt sätt.
• Utvecklade former av hantverkstekniker, till exempel gjutning, vävning och svarvning. Begrepp som används i samband med dessa.
• Slöjdarbetets olika delar: idéutveckling, överväganden, framställning och värdering och hur delarna i arbetsprocessen samverkar och påverkar resultatet.
• Egen formgivning med hjälp av olika material, färger och former.
• Design, konsthantverk, hemslöjd och andra slöjdformer i det offentliga rummet.

Hantverksprogrammet (gymnasiet) examensmål enligt läroplan:

”Eleverna ska få förutsättningar att utvecklas inom yrket och bli väl förberedda inför framtida förändringar genom att lära sig materialens olika egenskaper, materialutveckling, tekniker och teknikutveckling, men också genom kunskaper om tradition och kulturarv.”

”Utbildningen ska också leda till att eleverna förstår hantverkarens roll i samhället…”

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in