Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Rymden i Fokus – Solen

Vad ser du när du tittar på stjärnorna? Det är dags att skilja på fakta och fiktion, när vi upptäcker varför stjärnor lyser upp himlen. Lär dig om stjärnbilder, några fantastiska fakta om Polstjärnan och om varför stjärnor tycks röra sig efter årstiderna. Sedan undersöker vi vår egen sol och pratar om energi, solfläckar, årstider, växthuseffekten och fotosyntes.

Serie: Rymden i fokus
Denna filmserie ger eleverna ett nytt perspektiv på jorden och vårt solsystem. Programmen visar och går igenom bland annat förhållandet mellan jorden, solen, månen och planeterna, orsakerna till varför vi har dag och natt, månens olika faser, solförmörkelser och årstider.

Artikelnummer
KMEDIA1230
200,00 kr

Programmet förklarar stjärnbilder, Polstjärnan och varför stjärnor tycks röra sig efter årstiderna. Sedan undersöker vi vår egen sol och pratar om energi, solfläckar, årstider, med mera.

Undervisningen i de naturorienterande ämnena ska behandla följande centrala innehåll i årskurs 1–3

Året runt i naturen
• Jordens, solens och månens rörelser i förhållande till varandra. Månens olika faser.
Stjärnbilder och stjärnhimlens utseende vid olika tider på året.

Undervisningen i fysik ska behandla följande centrala innehåll i årskurs 46

Fysiken och världsbilden
• Några historiska och nutida upptäckter inom fysikområdet och deras betydelse för människans levnadsvillkor och syn på världen.
• Solsystemets himlakroppar och deras rörelser i förhållande till varandra. Hur dag, natt, månader, år och årstider kan förklaras.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in