Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Rymden i Fokus – Planeter

I filmen får vi lära oss om våra fascinerande planeter med hjälp av tydlig 3D-animering och fotografier ifrån Hubble-teleskopet. Enligt de senaste definitionerna finns det åtta planeter och tre dvärgplaneter i vårt solsystem. Astronomer delar vanligen in planeterna i två grupper: de inre planeterna – Merkurius, Venus, jorden och Mars – och de yttre planeterna – Jupiter, Saturnus, Uranus och Neptunus. Eleverna lär sig hur tekniken hjälper vetenskapen utöka vår förståelse av solsystemet.

Detta program är indelat i tre avsnitt: 
1. Introduktion till planeterna
2. De inre planeterna
3. De yttre planeterna

Serie: Rymden i fokus
Denna filmserie ger eleverna ett nytt perspektiv på jorden och vårt solsystem. Programmen visar och går igenom bland annat förhållandet mellan jorden, solen, månen och planeterna, orsakerna till varför vi har dag och natt, månens olika faser, solförmörkelser och årstider.

Artikelnummer
KMEDIA1229
200,00 kr

Vi tittar närmare på planeter, dvärgplaneter och små solsystemskroppar. Eleverna lär sig bland annat om de inre och yttre planeterna, deras egenskaper, månar och storlek i jämförelse med jorden.

Undervisningen i de naturorienterande ämnena ska behandla följande centrala innehåll i årskurs 1–3

Året runt i naturen
• Jordens, solens och månens rörelser i förhållande till varandra. Månens olika faser.
Stjärnbilder och stjärnhimlens utseende vid olika tider på året.

Undervisningen i fysik ska behandla följande centrala innehåll i årskurs 4–6

Fysiken och världsbilden
• Några historiska och nutida upptäckter inom fysikområdet och deras betydelse för människans levnadsvillkor och syn på världen.
• Solsystemets himlakroppar och deras rörelser i förhållande till varandra. Hur dag, natt, månader, år och årstider kan förklaras.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in