Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Rymden i Fokus – Månen

Denna inspirerande titt på månen hjälper elever att förstå vad som gör jordens närmaste granne så unik. Ta en närmare titt på månen och lär dig varför det finns så många fler kratrar på månen än på jorden. Lär dig hur månen påverkar havens tidvatten. Förstå månens faser och lär dig vad en måne i tilltagande och avtagande är. Lär dig om mån- och solförmörkelser och om månens omloppsbana runt jorden.

Serie: Rymden i fokus
Denna filmserie ger eleverna ett nytt perspektiv på jorden och vårt solsystem. Programmen visar och går igenom bland annat förhållandet mellan jorden, solen, månen och planeterna, orsakerna till varför vi har dag och natt, månens olika faser, solförmörkelser och årstider.

Artikelnummer
KMEDIA1228
200,00 kr

Denna inspirerande titt på månen hjälper elever att förstå vad som gör jordens närmaste granne så unik. Programmet går igenom hur månen påverkar jordens tidvatten, månens faser, månens yta, med mera.

Undervisningen i de naturorienterande ämnena ska behandla följande centrala innehåll i årskurs 1–3

Året runt i naturen
• Jordens, solens och månens rörelser i förhållande till varandra. Månens olika faser.
Stjärnbilder och stjärnhimlens utseende vid olika tider på året.

Undervisningen i fysik ska behandla följande centrala innehåll i årskurs 4–6

Fysiken och världsbilden
• Några historiska och nutida upptäckter inom fysikområdet och deras betydelse för människans levnadsvillkor och syn på världen.
• Solsystemets himlakroppar och deras rörelser i förhållande till varandra. Hur dag, natt, månader, år och årstider kan förklaras.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in