Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Må dåligt – om psykisk ohälsa och självmord

Allt fler unga människor mår psykiskt dåligt. Skälen och symptomen varierar, men en sak är säker: det gäller att börja prata.

Den här filmen ger kunskap om hur psykisk ohälsa kan uppstå och råd för hur man kan få stöd att komma vidare. Och förståelsen för att vi alla, oavsett åldrar, oftast bär på en osäkerhet för att våga börja prata, oavsett om vi mår dåligt, eller om vi hör till dem som befinner sig i närheten. Vi får träffa personer som berättar sina historier om hur de tagit sig ur sina problem, och de som arbetar i olika organisationer som ger råd och stöd till människor som har självmordstankar.

Att börja prata om att må psykiskt dåligt och eventuella självmordstankar är första steget mot att förhindra att det går till handling. Våga börja i klassrummet.

Kapitel:
- Inledning
- Varför mår så många ungdomar dåligt idag?
- Vad är psykisk ohälsa?
- Är det skillnad på killar och tjejer?
- Om självmord
- Vad kan man göra?

Artikelnummer
KMEDIA1649
200,00 kr

Allt fler unga människor mår psykiskt dåligt. Skälen och symptomen varierar, men en sak är säker: det gäller att börja prata.

Undervisningen i Samhällskunskap ska behandla följande centrala innehåll 
(Högstadiet)
• Ungdomars identiteter, livsstilar och välbefinnande och hur detta påverkas, till exempel av socioekonomisk bakgrund, kön och sexuell läggning.

Undervisningen i Biologi ska behandla följande centrala innehåll 
(Högstadiet)
• Hur den fysiska och psykiska hälsan påverkas av sömn, kost, motion, sociala relationer och beroendeframkallande medel. Vanligt förekommande sjukdomar och hur de kan förebyggas och behandlas.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in eller skapa ett konto