Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Amazonas: Hot och utmaningar

I den här filmen reser vi till Amazonas och träffar Héctor Vargas som visar och berättar om hur hans hemmiljö i regnskogen har förändrats av all industri och exploatering.
Visste du att en fjärdedel av alla läkemedel som vi använder härstammar från arter i regnskogen? Och att skogens träd bidrar till att dämpa klimatförändringarna? Amazonas regnskog innehåller också andra resurser som olja, guld och virke. Det är även ett bra område för att odla kakao, palmolja och soja. Men all skogsskövling för oljeproduktion, odlingar och vägbyggen förstör ekosystemet. I den här filmen undersöker vi Amazonas hot och utmaningar.

Kapitel:
Varför skövlas regnskogar? (00:00 - 01:44)
Regnskogens betydelse (01:45 - 04:46)
Följderna av oljeproduktion (04:47 - 08:33)
Hur vägarna har påverkat (08:34 - 12:23)
Hur plantagerna har påverkat (12:24 - SLUT)

  

Globalamalen

Filmen tangerar det globala målet för hållbar utveckling nr 13.

Artikelnummer
SOL7485
200,00 kr

Hur har vägbyggen och utvinningen av olja påverkat livet i Amazonas? I den här filmen reser vi till Amazonasområdet och lär oss om de hot och utmaningar som Amazonasområdet står inför.

Undervisningen ska behandla följande innehåll enligt läroplan:
Biologi (högstadiet)

Natur och samhälle
• Människans påverkan på naturen lokalt och globalt. Möjligheter att som konsument och samhällsmedborgare bidra till en hållbar utveckling.
• Biologisk mångfald och vad som gynnar respektive hotar den. Samhällsdiskussioner om biologisk mångfald, till exempel i samband med skogsbruk och jakt.
• Aktuella samhällsfrågor som rör biologi.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in