Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Varför ska du rösta? Sharre & Tobbe - Om demokrati och val

Tänk om Zlatan och Zara Larsson skulle ställa upp i valet och det gällde att hitta bäst laguppställning för Sverige. Vem skulle kunna låta bli att rösta då? I det här avsnittet undersöker vi val och demokrati. Programledarna träffar experten och statsvetaren Stig-Björn Ljunggren samt en ung riksdagspolitiker för att reda ut ett och annat i ämnet!

”Gillar programledarna och formatet eftersom det liknar YouTube med yngre personer som det går att koppla till bättre än till “vuxna”. Gillar Stig-Björn, han är rolig! Bra att politikern pratar om sånt som angår unga.” – Högstadieelev

Artikelnummer
SOL7466
200,00 kr

I det här avsnittet undersöker vi val och demokrati. Programledarna träffar experten och statsvetaren Stig-Björn Ljunggren samt en ung riksdagspolitiker för att reda ut ett och annat i ämnet!

Undervisningen i Samhällskunskap (högstadiet) ska behandla följande innehåll enligt läroplan

• Demokratiska fri- och rättigheter samt skyldigheter för medborgare i demokratiska samhällen.
• Sveriges politiska system med Europeiska unionen, riksdag, regering, landsting och kommuner. Var olika beslut fattas och hur de påverkar individer, grupper och samhället i stort.
• Individers och gruppers möjligheter att påverka beslut och samhällsutveckling samt hur man inom ramen för den demokratiska processen kan påverka beslut.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in