Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Fåglar som häckar i Sverige – flyttfåglar

Om våren och sommaren är naturen i Sverige full av fåglar. Men på vintern finns det inte alls lika många. Det beror på att många av våra fåglar är flyttfåglar! Det finns fåglar som flyttar till andra sidan jorden på hösten för att sedan komma tillbaka på våren, men det finns också fåglar som bara flyttar inom Sverige.

Hur kommer det sig att så många fåglar flyttar egentligen? Med hjälp av en erfaren fågelskådare ska vi ge oss ut i naturen och undersöka dessa fåglar samtidigt som vi får lära oss om de fem vanligaste flyttfåglarna som vi har i Sverige!

Artikelnummer
Medix178
200,00 kr

Hur kommer det sig att så många fåglar flyttar på vintern? Med hjälp av en erfaren fågelskådare ska vi ge oss ut i naturen och undersöka våra vanligaste flyttfåglar.

Undervisningen i biologi ska behandla följande centrala innehåll i årskurs 1–3

Året runt i naturen
 Årstidsväxlingar i naturen. Några djurs och växters livscykler och anpassningar till olika livsmiljöer och årstider.
 Djur, växter och svampar i närmiljön, hur de kan grupperas samt namn på några vanligt förekommande arter.

Undervisningen i biologi ska behandla följande centrala innehåll i årskurs 4–6

Natur och miljö
 Näringskedjor och kretslopp i närmiljön. Djurs, växters och svampars samspel med varandra och hur några miljöfaktorer påverkar dem. Fotosyntes och cellandning.
 Hur djur, växter och svampar kan identifieras och grupperas på ett systematiskt sätt, samt namn på några vanligt förekommande arter.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in