Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Entreprenörskap i fokus: För högstadiet och gymnasiet (Del 1)

I detta avsnitt undersöker vi socialt entreprenörskap. Vi träffar bl.a. tjejen som startade Maskrosbarn och undersöker vad projektet ReMake är.

Socialt entreprenörskap går ut på att man löser ett samhällsproblem med affärsmässiga metoder. En ideell förening som äger ett aktiebolag är en form av socialt entreprenörskap.
Gemensamt för sociala företag är att vinsten ofta återinvesteras i företaget och i samhället istället för att delas ut till aktieägarna.

Artikelnummer
KMEDIA13731
200,00 kr

I detta avsnitt undersöker vi socialt entreprenörskap. Vi träffar bl.a. tjejen som startade Maskrosbarn och undersöker vad projektet ReMake är.

Undervisningen i samhällskunskap ska behandla följande centrala innehåll i årskurs 7–9

Samhällsresurser och fördelning
• Arbetsmarknadens och arbetslivets förändringar och villkor, till exempel arbetsmiljö och arbetsrätt. Utbildningsvägar, yrkesval och entreprenörskap i ett globalt samhälle. Några orsaker till individens val av yrke och till löneskillnader.

Undervisningen i samhällskunskap (gymnasiet) ska behandla följande centrala innehåll:

• Arbetsmarknad, arbetsrätt och arbetsmiljö. Arbetsmarknadens parter, deras olika roller och betydelse för samhällsutvecklingen. Arbetsmarknadens sätt att fungera, anställningsvillkor.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in eller skapa ett konto