Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Entreprenörskap i fokus: Entreprenörerna (Del 4)

I serien Entreprenörerna besöker vi riskkapitalbolaget ”Kapitalist, javisst” och träffar de unga människor som söker investeringar till sina idéer. Vi möter ett gäng personer med olika idéer, t.ex: Tobbe som drömmer om att starta en isfestival på vintern, Daniel som vill göra sopor till soppor och Alexandra som hoppas tjäna pengar på sin webbplats Alexanderplatz.

Idéerna må vara något skruvade, men skulle de fungera i verkligheten? Vad har de för styrkor och svagheter? Serien syftar till att sätta igång ett analytiskt tänkande samt inspirera till kreativitet. Vad kan hända om man kombinerar två till synes omöjliga idéer? Vilka idéer har du? Vad kan du göra med dem?

Artikelnummer
KMEDIA13744
200,00 kr

En kreativ humorserie i fyra delar som ger ett nytt och roligt perspektiv på entreprenörskap.

Undervisningen i samhällskunskap ska behandla följande centrala innehåll i årskurs 7–9

Samhällsresurser och fördelning
• Arbetsmarknadens och arbetslivets förändringar och villkor, till exempel arbetsmiljö och arbetsrätt. Utbildningsvägar, yrkesval och entreprenörskap i ett globalt samhälle. Några orsaker till individens val av yrke och till löneskillnader.

Undervisningen i samhällskunskap (gymnasiet) ska behandla följande centrala innehåll:

• Arbetsmarknad, arbetsrätt och arbetsmiljö. Arbetsmarknadens parter, deras olika roller och betydelse för samhällsutvecklingen. Arbetsmarknadens sätt att fungera, anställningsvillkor.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in eller skapa ett konto