Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Två hem – en film om skilsmässa

Många barn har föräldrar som är skilda. Hur känns det när mamma och pappa delar på sig? Hur blir det sen? I den här filmen träffar vi barn i olika åldrar som berättar om hur det gick till när föräldrarna gick skilda vägar. De berättar om hur det är att ha två hem och hur de gör om de saknar pappa eller mamma när de är hos den andre föräldern.

Vi träffar också socionomen Kay samt pedagogen Anki, som båda ger goda råd och insikter som stöttar.

”Bra nivå att prata med barnen på! Bra med olika åldrar på barnen, man når ut till fler. Aktuell och viktig film som väckte vissa tankeställare. Visar att barn kan gå vidare efter en skilsmässa och att det är viktigt att prata.” – Socialförvaltningen, Gemensamma familjerätten för Solna, Sundbyberg och Ekerö
”Bra att visa i klassen! Flera av eleverna kände igen sig i det som barnen i filmen berättade.” – Lärare, Färentuna skola, årskurs 4
”Eleverna tyckte att filmen var bra! Bra beskrivet om hur skilsmässor går till.” – Lärare, Färentuna skola, årskurs 5

Artikelnummer
KMEDIA1652
200,00 kr

I den här filmen träffar vi många barn i olika åldrar som berättar om hur det gick till när föräldrarna gick skilda vägar. Vi möter även skolpersonal som ger råd.

Undervisningen i Samhällskunskap (lågstadiet) ska behandla följande innehåll enligt läroplan
• Livsfrågor med betydelse för eleven, till exempel gott och ont, rätt och orätt, kamratskap, könsroller, jämställdhet och relationer.

Undervisningen i Samhällskunskap (mellanstadiet) ska behandla följande innehåll enligt läroplan
• Familjen och olika samlevnadsformer.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in eller skapa ett konto