Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Paris

Vi är i Paris, Frankrikes huvudstad. Som en magnet har Paris alltid dragit allt till sig.
Frankrikes motorvägar och största tåglinjer slutar precis här. Vi lär oss att Paris är Frankrikes ekonomiska, kulturella och politiska centrum.

Vi tittar närmare på hur man försökt underlätta trycket på stadens centrum, genom att till exempel bygga satellitstäder. Vi tittar även på problemen i Paris förorter. Självklart besöker vi några sevärdheter också, som Eiffeltornet, med underbar utsikt över Frankrikes hjärta – Paris.
Filmen finns med fransk och svensk version.

Artikelnummer
KMEDIA1590
200,00 kr

I den här filmen lär vi oss om Paris! Det är Frankrikes ekonomiska, kulturella och politiska centrum. Filmen finns med franskt tal eller svenskt tal.

Historia (lågstadiet)
• Använda en historisk referensram som innefattar olika tolkningar av tidsperioder, händelser, gestalter, kulturmöten och utvecklingslinjer.
• Skildringar av livet förr och nu i barnlitteratur, sånger och filmer, till exempel skildringar av familjeliv och skola. Minnen berättade av människor som lever nu.

Historia (mellanstadiet)
• Vad historiska källor, till exempel dagböcker och arkivmaterial, kan berätta om Sveriges historia och om likheter och skillnader i levnadsvillkor för barn, kvinnor och män.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in