Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Om tjänsten

Vi erbjuder en användarvänlig tjänst med över tusen utbildningsfilmer, faktaklipp, spelfilmer och dokumentärer – bara ett klick bort. Vi har filmer inom de flesta skolämnen för grundskola och gymnasium. Vårt utbud är brett och aktuellt då vi lägger till ca 100 nya filmer och klipp varje år. 

Alla filmer och klipp är anpassade för att möta läroplanens riktlinjer och finns med svensk undertextning. Alla filmer har pedagogiskt material som till exempel diskussionsfrågor, uppgifter, minilektioner, quiz och manus som kan användas som förberedelse, repetition och fördjupning. I och med att vi riktar oss till skolor och organisationer har alla filmer institutionella rättigheter. Du har som inloggad användare även möjlighet att recensera våra filmer samt dela och tipsa om filmer till andra lärare. 

Med en enkel inloggning har du möjlighet att streama filmerna direkt i klassrummet eller hemma!

Tyvärr kan vi inte erbjuda privatpersoner möjlighet att titta på våra filmer.

Vi erbjuder skolor, kommuner och organisationer:

  • Att teckna abonnemangsavtal* som ger pedagoger, elever/studenter och annan skolpersonal möjlighet att streama alla filmer från Kunskapsmedia, Solfilm Media och ETS Media – och/eller utbildningsklipp från Eduklips - med institutionella rättigheter.

  • Att hyra utvalda filmer som enskilda streams i 72 timmar, med institutionella rättigheter. Korta utbildningsklipp går inte att hyra.

  • Provabonnemang där du kan testa och utvärdera vår tjänst i 14 dagar.

    * Abonnemangsavtal erbjuds i första hand skolor och kommuner som saknar en fungerande AV-Mediacentral.