Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Om tjänsten

Vi har nära 1 500 utbildningsfilmer, utbildningsklipp, spelfilmer och dokumentärer inom de flesta skolämnen för grundskola och gymnasium. Vårt utbud är brett och aktuellt då vi lägger till ca 100 nya filmer och klipp varje år. 

Alla filmer och klipp är anpassade för att möta läroplanens riktlinjer och de flesta finns med svensk undertextning. Alla filmer har pedagogiskt material med till exempel diskussionsfrågor, uppgifter, elevmallar, minilektioner, quiz och manus som kan användas som förberedelse, repetition och fördjupning. I och med att vi riktar oss till skolor och organisationer har alla filmer institutionella rättigheter.

Så här får du tillgång till våra utbildningsfilmer och utbildningsklipp:

  • Du hittar stora delar av vårt utbud hos Sveriges AV-mediacentraler där många skolor strömmar film idag (tipsa dem gärna om eventuell film som du saknar).
  • Saknar din skola eller kommun en fungerande AV-mediacentral kan du prova SLI Play utan kostnad! På deras streamingstjänst hittar du alla våra filmer och utbildningsklipp. Läs mer om hur du gör här.
  • Skolor, kommuner och organisationer kan hyra utvalda filmer som enskilda streams i 72 timmar, med institutionella rättigheter. Korta utbildningsklipp går inte att hyra.

Tyvärr kan vi inte erbjuda privatpersoner möjlighet att titta på våra filmer.