Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Game Over – en film om datorspelsmissbruk

Vi svenskar spelar mest i Europa. Det är inspirerande och avkopplande. Men när går spelandet för långt?
Vi tittar på de konsekvenser som överdrivet spelande kan leda till. Många vittnar om sömnsvårigheter, ointresse för fritidsintressen och förlorade vänner, försämrad hälsa, konflikter i familjen, sämre skolgång och betyg.
Vi lär oss också att se tecken på ett datorspelsmissbruk.

I filmen får vi träffa både f.d. datorspelsmissbrukare, terapeuter, experter, kuratorer, föräldrar och vanliga ungdomar som berättar om hur de ser på datorspelande. Vi besöker även en klinik för datorspelsmissbrukare.
Filmen syftar till att förklara vad datorspelsmissbruk är, vilka som kan vara i riskzonen och ger konkreta tips och råd för hur man kan undvika eller komma ur ett missbruk.


Kapitel:
- Inledning
- Vad är ett datorspelsmissbruk?
- Tecken på datorspelsmissbruk
- Behandling
- Positivt spelande
- Råd och tips

Artikelnummer
KMEDIA1586
200,00 kr

När blir datorspelandet för mycket? Filmen förklarar vad datorspelsmissbruk är, vilka som kan vara i riskzonen och ger konkreta tips och råd för hur man kan undvika eller komma ur ett datorspelsmissbruk.

Samhällskunskap (högstadiet)
• Ungdomars identiteter, livsstilar och välbefinnande och hur detta påverkas, till exempel av socioekonomisk bakgrund, kön och sexuell läggning.
• Möjligheter och risker förknippade med Internet och kommunikation via elektroniska medier.

Idrott och hälsa (högstadiet)
• Olika definitioner av hälsa, samband mellan rörelse, kost och hälsa och sambandet mellan beroendeframkallande medel och ohälsa.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in eller skapa ett konto