Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Deadline varje ögonblick

“Wow – det här är en imponerande film!”
– Steve Raymer, Professor i journalism, Indiana University

Du - och en miljard andra människor ser nyhetsbilder varje dag via tidningar, internet och TV. Följ med 12 fotojournalister på uppdrag i åtta länder när de skildrar krig, politiska sammandrabbningar, finansmarknader, naturkatastrofer, sport och tragiska berättelser.

Denna actionfyllda film tar dig med bakom rubrikerna och visar hur några av världens bästa nyhetsfotografer arbetar. Vi får lära oss om vilka strategier de har för att fånga rätt ögonblick – och du är med dem genom deras äventyr, tragedier och konflikter. Du får se historierna bakom globala rubriker och hur de nyhetsbilder vi ser varje dag kommer till.

Filmens kapitel:
Inledning (00:00)
Nyheter – från vardag till det unika (03:07)
Jordbävning och skogsbrand (16:51)
Cykling och basket (22:10)
Presidenter och pilgrimer (29:14)
Krig och konflikter (39:41)

Artikelnummer
KMEDIA1504
200,00 kr

Följ med 12 fotojournalister på uppdrag i åtta länder när de skildrar krig, politiska sammandrabbningar, finansmarknader, naturkatastrofer, sport och tragiska berättelser.

Bild (grundskolan)
• Massmediebilders budskap och påverkan och hur de kan tolkas och kritiskt granskas.
• Samtida konst-och dokumentärbilder samt konstverk och arkitektoniska verk från olika tider och kulturer i Sverige, Europa och övriga världen. Hur bilderna och verken är utformade och vilka budskap de förmedlar.

Samhällskunskap (grundskolan)
• Analysera och kritiskt granska lokala, nationella och globala samhällsfrågor ur olika perspektiv.
• Mediernas roll som informationsspridare, opinionsbildare, underhållare och granskare av samhällets maktstrukturer.
• Olika slags medier, deras uppbyggnad och innehåll, till exempel en dagstidnings olika delar. Nyhetsvärdering och hur den kan påverka människors bilder av omvärlden. Hur individer och grupper framställs, till exempel utifrån kön och etnicitet.

Samhällskunskap (gymnasiet)
• Massmediers och informationsteknikens roll i samhället. Deras möjligheter att påverka människor och samhällsutvecklingen samt de möjligheter de ger människor att påverka. Mediers innehåll och nyhetsvärdering.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in