Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Puberteten

I den här filmen går vi igenom många av de största förändringarna som sker i kroppen under puberteten. Som till exempel hur kroppens utseende förändras, att du får hår på nya ställen och att du tänker mer på sex och kärlek.
Och vi undersöker varför det ibland känns som att känslor och humör åker hiss upp och ned. Filmen förklarar också begrepp som målbrott, ägglossning och onani.

Citat:
"Fem av fem! Jag tyckte filmen var på precis lagom nivå. Många elever verkade kunna ALLT, men om jag får gissa (med tanke på tystnaden), så var det mycket ny och lärorik information!"
– Mellanstadielärare

“Den var perfekt och rolig! Man fick reda på mycket.”
– elev, årskurs 5
“Det bästa med filmen var att man förstod allt! Fem av fem poäng!”
– elev, årskurs 6

“Den får fem poäng, för man lär sig mycket!
– elev, årskurs 6

"Man fick veta mycket som man kanske undrar över."
– elev, årskurs 5

“En sådan här film öppnar upp för många diskussioner och är otroligt informativ. Eleverna tyckte att den var mycket bra! Jag som lärare har otroligt mycket nytta av en sådan här film då jag kan starta upp all fakta med denna, alternativt visa den som en sammanfattning. Den var rolig och informativ och lättsam!”
– Mellanstadielärare Tierp

”Jag har sett filmen och både eleverna och jag tyckte att den var bra. Den var saklig och informativ. Den var helt klart likvärdig den gamla filmen som vi hade tidigare. Jag är så glad över att den äntligen är klar och att vi kommer att få tillgång till en fräsch och ny film om puberteten!”
– Mellanstadielärare och IKT-pedagog, Örbyhus

"En jättebra film! Den är informativ på ett bra sätt som inte är för barnsligt. Den är också "i tiden" då tex menskoppen tas upp. En bra film som jag kommer att rekommendera för mina kollegor!"
– Mellanstadielärare

“Mycket har jag lärt mig och jag visste nästan ingenting.”
– elev, årskurs 5Artikelnummer
KMEDIA1753
200,00 kr

Vi ska gå igenom de största förändringarna som sker i kroppen under puberteten. Hur förändras kroppens utseende? Varför får man mens och finnar? Varför känns det som om känslorna åker upp och ned?

Undervisningen ska behandla följande innehåll enligt läroplan:
Biologi (mellanstadiet)
• Människans pubertet, sexualitet och reproduktion samt frågor om identitet, jämställdhet, relationer, kärlek och ansvar.

Biologi (högstadiet)
• Människans sexualitet och reproduktion samt frågor om identitet, jämställdhet, relationer, kärlek och ansvar.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in eller skapa ett konto