Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Det lilla världslöftet - Löfte 1: Liv

”Det Lilla Världslöftet” förmedlar åtta principer på ett förenklat och roligt sätt, med hjälp av de animerade figurerna Jorden och Rosie som sjunger och berättar för barnen om hur man ska leva för att ta hand om varandra och om vår planet.

Filmen syftar till att hjälpa lärare att förmedla dessa universella regler till barn redan i unga år. Filmen har blivit uppmärksammad av en rad olika organisationer och länder och finns idag översatt till tio språk.

“Det Lilla Världslöftet” (originaltitel ”Little Earth Charter”) är en animerad film för barn, som bygger på Earth Charter. Earth Charter är en deklaration med grundläggande principer som definierar ett rättvist, hållbart och fredligt samhälle. Den används av UNESCO samt stöds av organisationer, företag och regeringar världen över.

Enligt Skolverket skall den pedagogiska verksamheten på förskolan präglas av ett ekologiskt förhållningssätt och positiv framtidstro. Barnen skall förstå naturens kretslopp och hur vi gemensamt kan bidra till en bättre miljö.

Artikelnummer
KMEDIA12971
200,00 kr

”Det Lilla Världslöftet” förmedlar åtta principer på ett förenklat och roligt sätt, med hjälp av de animerade figurerna Jorden och Rosie!

Undervisningen i de samhällsorienterande ämnena ska behandla följande centrala innehåll i årskurs 1–3

• Livsfrågor med betydelse för eleven, till exempel gott och ont, rätt och orätt, kamratskap, könsroller, jämställdhet och relationer.

Naturorienterade ämnen - syfte

Undervisningen i ämnet biologi ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om biologiska sammanhang och nyfikenhet på och intresse för att veta mer om sig själva och naturen. Genom undervisningen ska eleverna ges möjlighet att ställa frågor om naturen och människan utifrån egna upplevelser och aktuella händelser.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in eller skapa ett konto