Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Platser i världen: Thailand

Fler än 300 000 svenskar reser till Thailand varje år, men vad vet du egentligen om Thailands natur, klimat, historia, resurser och befolkning? I den här filmen lär vi oss bland annat vad tropiskt monsunklimat innebär, och att landet tidigare hette Siam. Vi tittar också närmare på hur landet styrs och hur skolgången ser ut. I slutet av filmen reser vi runt och besöker spännande platser, som huvudstaden Bangkok, Thailands högsta berg och en nationalpark.

När har barnen i Thailand sommarlov? Hur hög är Thailands högsta Buddha-staty? Och varför är det olagligt att förvara pengar i skon i Thailand? Det ska vi undersöka!

En film för elever i mellan- och högstadiet när de läser om geografiska förhållanden i ämnet geografi. Till filmen finns en handledning med bland annat diskussionsfrågor, fördjupningsuppgifter samt ett quiz!
https://create.kahoot.it/share/platser-i-varlden-thailand-1883km/6f41a5cb-0894-4e14-87e6-bc0a33736a27

Kapitel:
Inledning (00:00–00:37)
Natur och klimat (00:38–04:14)
Historia, befolkning och resurser (04:15–09:18)
Spännande geografiska platser i Thailand (09:19–12:07)
Sammanfattning (12:08–Slut)

“Filmen ger en bra översikt av landet, känns modern och är lagom lång. Det bästa var att den visade landet ur flera olika synvinklar. Den var tydlig och lätt att förstå för eleverna. Det var bra med den tydliga sammanfattningen på slutet.”
– SO-lärare, mellanstadiet

Artikelnummer
KMEDIA1883
200,00 kr

Fler än 300 000 svenskar reser till Thailand varje år, men vad vet du egentligen om Thailands natur, klimat, historia, resurser och befolkning? I den här filmen får vi veta mer om Thailand!

Undervisningen i geografi ska behandla följande centrala innehåll i årskurs 4–6
Geografiska förhållanden, mönster och processer
- Klimat- och vegetationszoner samt på vilka sätt klimatet påverkar människans livsmiljöer.
- Utmärkande drag för några natur- och kulturlandskap i Sverige, Europa och världen.
- Namn och läge på geografiska objekt i Sverige, Europa och världen. Ett urval av hav, sjöar, floder, berg, öknar, regioner, länder och städer.

Undervisningen i geografi ska behandla följande centrala innehåll i årskurs 7–9
Geografiska förhållanden, mönster och processer
- Namn och läge på platser och regioner som är relevanta för studierna av geografiska förhållanden, mönster, processer och hållbarhetsfrågor.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in