Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Vi lär oss om: Nervsystemet

Hur kan ditt hjärta slå utan att du behöver tänka på det? Det är vårt fantastiska nervsystem som sköter våra kroppsfunktioner och impulser, samtidigt som det ser till att vi kan göra det vi vill, allt från att prata till att åka skidor.

Denna film förklarar de komplicerade strukturer i nervsystemet som är så viktigt för oss. Begrepp och terminologi som bland annat nämns i programmet: nervceller, centrala nervsystemet, perifera nervsystemet, stora och lilla hjärnan samt ryggmärgen.

Kapitel:
- Översikt nervsystemet
- Människans nervsystem
- Nerver och nervceller
- Det centrala nervsystemet
- Det perifera nervsystemet
- Sammanfattning

Artikelnummer
SOL7250
200,00 kr

Hur kan ditt hjärta slå utan att du behöver tänka på det? Det är vårt fantastiska nervsystem som sköter våra kroppsfunktioner och impulser, samtidigt som det ser till att ...

Undervisningen i Biologi (mellanstadiet) ska behandla följande centrala innehåll

• Hur den psykiska och fysiska hälsan påverkas av sömn, kost, motion, sociala relationer och beroendeframkallande medel. Några vanliga sjukdomar och hur de kan förebyggas och behandlas.
• Människans organsystem. Organens namn, utseende, placering, funktion och samverkan.


Undervisningen i Biologi (högstadiet) ska behandla följande centrala innehåll

• Hur den fysiska och psykiska hälsan påverkas av sömn, kost, motion, sociala relationer och beroendeframkallande medel. Vanligt förekommande sjukdomar och hur de kan förebyggas och behandlas. Virus, bakterier, infektioner och smittspridning. Antibiotika och resistenta bakterier.
• Kroppens celler, organ och organsystem och deras uppbyggnad, funktion och samverkan. Evolutionära jämförelser mellan människan och andra organismer.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in