Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Vi lär oss om: Huden

Somliga djur använder huden som kamouflage eller som varningssignal. Andra, som pilgiftsgrodor, producerar dödliga ämnen i huden. Fjädrar, fjäll eller hår - allt utvecklas av huden.

Vad vet vi om huden på människor? Vi är oftast glest behårade. Men även människohuden är mycket mer än ett kroppshölje och den har flera uppgifter. Den reglerar till exempel vår kroppstemperatur och skyddar oss mot både värme och bitande kyla. Huden skickar ständigt signaler till hjärnan: en del beröring känns mjuk och behaglig, annan beröring orsakar smärta. I denna film lär vi oss om vårt tyngsta organ - vår hud kan väga upp till 10 kg.

Kapitel:
- Hudens uppbyggnad
- Reglering av kroppstemperaturen
- Huden - sinnesorgan
- Risker med UV-strålning
- Skydd och vård

Artikelnummer
SOL7258
200,00 kr

Denna film berättar om huden och dess många uppgifter. Vi ser hur huden reglerar vår kroppstemperatur, skyddar oss från faror samt hur den ständigt skickar viktiga signaler till hjärnan.

Undervisningen i Biologi (mellanstadiet) ska behandla följande centrala innehåll

• Hur den psykiska och fysiska hälsan påverkas av sömn, kost, motion, sociala relationer och beroendeframkallande medel. Några vanliga sjukdomar och hur de kan förebyggas och behandlas.
• Människans organsystem. Organens namn, utseende, placering, funktion och samverkan.


Undervisningen i Biologi (högstadiet) ska behandla följande centrala innehåll

• Hur den fysiska och psykiska hälsan påverkas av sömn, kost, motion, sociala relationer och beroendeframkallande medel. Vanligt förekommande sjukdomar och hur de kan förebyggas och behandlas. Virus, bakterier, infektioner och smittspridning. Antibiotika och resistenta bakterier.
• Kroppens celler, organ och organsystem och deras uppbyggnad, funktion och samverkan. Evolutionära jämförelser mellan människan och andra organismer.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in eller skapa ett konto