Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Vi lär oss om: Djurriket – Kräldjuren

Varför tappar vissa ödlor svansen när de känner sig hotade? Härstammar kräldjur från dinosaurier?
I avsnittet om kräldjuren möter vi allt från små ödlor till stora krokodiler. Vi lär oss om kräldjurens utseende, egenskaper och historia.

Denna serie handlar om djurriket. Vi får på ett pedagogiskt och enkelt sätt bekanta oss med olika djurgrupper och undersöka vad som är utmärkande för dem. Vi lär oss bland annat om djurgruppernas ursprung, hur de ser ut, vilka speciella egenskaper de har och hur de fortplantar sig.

Kapitel:
- Inledning
- Var kommer kräldjuren ifrån?
- Utseende och egenskaper
- Sammanfattning

I serien finns flera program.

”Det var en jättebra faktafilm, rolig att se på! Ett plus för sammanfattningen, den hjälpte ju en att komma ihåg vad som hände i början av filmen.”
- Elever åk. 3, Stockholm

Artikelnummer
Sol7181
200,00 kr

I programmet om kräldjuren lär vi oss om deras särdrag, egenskaper och ursprung. Vi lär oss till exempel om hur kräldjur kan se ut, vad de äter och hur de fortplantar sig.

Undervisningen i de naturorienterande ämnena (lågstadiet) ska behandla följande centrala innehåll

• Djur och växter i närmiljön och hur de kan sorteras, grupperas och artbestämmas samt namn på några vanligt förekommande arter.


Undervisningen i Biologi (mellanstadiet) ska behandla följande centrala innehåll

• Djurs, växters och andra organismers liv. Fotosyntes, förbränning och ekologiska samband och vilken betydelse kunskaper om detta har, till exempel för jordbruk och fiske.
• Ekosystem i närmiljön, samband mellan olika organismer och namn på vanligt förekommande arter. Samband mellan organismer och den icke levande miljön.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in eller skapa ett konto