Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Vi lär oss om: Djurriket – Fiskarna

Denna serie handlar om djurriket. Vi får på ett pedagogiskt och enkelt sätt bekanta oss med olika djurgrupper och undersöka vad som är utmärkande för dem. Vi lär oss bland annat om djurgruppernas ursprung, hur de ser ut, vilka speciella egenskaper de har och hur de fortplantar sig.

Fiskarna undersöker vi varför fiskar är bra på att simma och kan leva i vatten. Vi lär oss att de första fiskarna kom till för 500 miljoner år sedan. Vi lär oss hur fiskar andas, hur de ser ut, vad de äter och hur de fortplantar sig. Idag finns många tusen fiskarter och kanske har vi inte upptäckt alla ännu.

Kapitel:
- Inledning
- Var kommer fiskarna ifrån?
- Utseende och egenskaper
- Sammanfattning

I serien finns flera program.

Artikelnummer
Sol7183
200,00 kr

I programmet om fiskarna lär vi oss om fiskarnas särdrag, egenskaper och ursprung. Hur kan fiskar simma och leva i vatten? Med livfulla bilder och enkla animationer lär vi oss om fiskarna.

Undervisningen i de naturorienterande ämnena (lågstadiet) ska behandla följande centrala innehåll

• Djur och växter i närmiljön och hur de kan sorteras, grupperas och artbestämmas samt namn på några vanligt förekommande arter.


Undervisningen i Biologi (mellanstadiet) ska behandla följande centrala innehåll

• Djurs, växters och andra organismers liv. Fotosyntes, förbränning och ekologiska samband och vilken betydelse kunskaper om detta har, till exempel för jordbruk och fiske.
• Ekosystem i närmiljön, samband mellan olika organismer och namn på vanligt förekommande arter. Samband mellan organismer och den icke levande miljön.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in eller skapa ett konto