Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Världens byggstenar del 3 : Grundämnenas utveckling

När forskarna väl hade hittat och ordnat alla grundämnena kom nästa utmaning - att försöka omvandla dem. Professor Al-Khalili avslöjar historiska framsteg och misslyckande i kemisternas kamp för att manipulera och omskapa grundämnena. Han berättar om deras dramatiska genombrott när de lyckades utvinna nästan obegränsad kraft ur grundämnen. Vi följer även med professorn när han reser till den moderna kemins centrum, där forskarna försöker tygla extrema naturkrafter – för att skapa helt nya grundämnen.

"Äntligen har det gjorts filmer i kemi som känns moderna och spännande! Jag visade ett avsnitt för en av mina klasser som vanligtvis har svårt att koncentrera sig på kemilektionerna. De satt trollbundna hela gruppen och det fanns massor vi kunde utgå ifrån för vidare kemidiskussioner." - Kemilärare, Dragonskolan Umeå

Artikelnummer
KMEDIA1393
200,00 kr

Under många år var kemisterna inställda på att upptäcka vilka grundämnen som fanns gömda därute. Nu använder de naturens krafter för att skapa helt nya.

Kemi (åk 7-9)
Kemin och världsbilden
• Historiska och nutida upptäckter inom kemiområdet och deras betydelse för världsbild, teknik, miljö, samhälle och människors levnadsvillkor.
• Gruppering av atomslag ur ett historiskt perspektiv.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in eller skapa ett konto