Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Världens byggstenar del 2 : Grundämnenas ordning

1800-talets kemister visste inte så mycket om grundämnena - de visste inte ens hur många det egentligen fanns - men de misstänkte att det fanns någon form av mönster och ordning bland dem.

Professor Al-Khalili följer deras sökande efter grundämnenas ordning via en rad misslyckade experiment och bittra tvister. Men i slutändan skulle deras strävan leda till en av kemins vackraste intellektuella skapelser – det periodiska systemet.

"Äntligen har det gjorts filmer i kemi som känns moderna och spännande! Jag visade ett avsnitt för en av mina klasser som vanligtvis har svårt att koncentrera sig på kemilektionerna. De satt trollbundna hela gruppen och det fanns massor vi kunde utgå ifrån för vidare kemidiskussioner." – Kemilärare, Dragonskolan Umeå

Artikelnummer
KMEDIA1392
200,00 kr

1800-talets kemister hade en hopplös uppgift. De brottades med ett oöverskådligt kaos av grundämnen. Så småningom började de se ett mönster men vägen var kantad av misstag och konflikter.

Kemi (åk 7-9)
Kemin och världsbilden
• Historiska och nutida upptäckter inom kemiområdet och deras betydelse för världsbild, teknik, miljö, samhälle och människors levnadsvillkor.
• Gruppering av atomslag ur ett historiskt perspektiv.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in eller skapa ett konto