Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Världens byggstenar del 1 : Upptäckten av grundämnena

Idag vet vi att allt runt omkring oss är uppbyggt av 92 grundämnen. Men ända in på 1800-talet trodde man att allt bara bestod av de fyra elementen - jord, eld, luft och vatten. Professor Al-Khalili följer kemins fantastiska utveckling från det att alkemisterna började ifrågasätta antagandet om de fyra elementen, fram till att nya grundämnen upptäcktes och vi fick den nya vetenskapen kemi. På vägen avslöjar han villospår och rivalitet bland de entusiaster och excentriker som var på jakt efter sanningen om världens byggstenar - grundämnena.

”Äntligen har det gjorts filmer i kemi som känns moderna och spännande! Jag visade ett avsnitt för en av mina klasser som vanligtvis har svårt att koncentrera sig på kemilektionerna. De satt trollbundna hela gruppen och det fanns massor vi kunde utgå ifrån för vidare kemidiskussioner." – Kemilärare, Dragonskolan, Umeå

Artikelnummer
KMEDIA1391
200,00 kr

Bara 92 grundämnen bygger upp vår värld. Det är åtskilligt fler än de fyra man trodde på så sent som på 1800-talet - jord, eld, luft och vatten. Denna BBC-dokumentär berättar om grundämnenas historia.

Kemi (åk 7-9)
Kemin och världsbilden
• Historiska och nutida upptäckter inom kemiområdet och deras betydelse för världsbild, teknik, miljö, samhälle och människors levnadsvillkor.
• Gruppering av atomslag ur ett historiskt perspektiv.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in