Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Sten och Sonny – en behandlingsrelation sedan 40 år

I den här filmen får vi träffa Sten och Sonny som ger oss sin historia om att vara klient och behandlare på en kommunal missbruksmottagning. Vad skiljer dagens arbete från det som bedrevs på 70-talet?
Sonny var 16 år gammal när han började med amfetamin. På ett av de första behandlingshemmen i Sverige; Rävlanda Behandlingshem, träffade han socialarbetaren Sten. Nu har Sten och Sonny haft kontakt av och till i snart 40 år och Sten ska pensionera sig.

Filmens syfte är att reflektera över vad som är viktigt i arbetet med att hjälpa personer som har missbruksproblem. Att få en förståelse för hur arbetet har bedrivits historiskt och hur det skiljer sig från dagens arbete. Filmen väcker också tankar kring hur framtidens arbete kan utvecklas.

Relationer som bär över tid - inspirerande! - Susanne Haglund, socialarbetare Behandlingsgruppen Göteborgs stad.
”Filmen öppnar upp för ett samtal om hur medmänsklighet och yrkesmässighet kan förenas” – Anette Skårner, forskare, Institutionen för socialt arbete, Göteborgs Universitet
”En väldigt varm och kärleksfull film” – Annika Eklund Erikson, socialarbetare Kriscentrum för kvinnor, Göteborgs stad

Artikelnummer
KMEDIA1581
200,00 kr

I den här filmen får vi träffa Sten och Sonny som ger oss sin historia om att vara klient och behandlare på en kommunal missbruksmottagning. Vad skiljer dagens arbete från det som bedrevs på 70-talet?

Samhällskunskap, Gymnasiet
• Gruppers och individers identitet, relationer och sociala livsvillkor med utgångspunkt i att människor grupperas utifrån kategorier som skapar både gemenskap och utanförskap.

Vård- och omsorgsprogrammet, Gymnasiet
”Utbildningen ska också ge eleverna kunskaper om vårdens och omsorgens historiska utveckling. Med detta som grund och med stöd av aktuell forskning ska eleverna utveckla förmåga att kritiskt granska invanda rutiner och kunna föreslå förändringar som innebär ökad kvalitet inom verksamhetsområdet.”

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in eller skapa ett konto