Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Spännande Vetenskap – Vår uppfattningsförmåga

Konstiga saker händer hela tiden - saker som är stora utmaningar att förklara, trots att de händer varje dag. Den här serien visar experiment som är utformade för att förklara vetenskapen bakom vardagliga fenomen.

Den mänskliga synen är fantastisk. Vi kan se både sådant som finns nära oss och långt bort. Vi kan se färger och små detaljer. Men synen har vissa begränsningar! Synen har utvecklats så att vi ser vad vi behöver se för att överleva.
I det här programmet får du lära dig mer om din uppfattningsförmåga eller perception.

Artikelnummer
Sol7197
200,00 kr

Synen har utvecklats så att vi ser vad vi behöver se för att överleva. I det här programmet får du lära dig mer om din uppfattningsförmåga eller perception.

Undervisningen i Biologi (högstadiet) ska behandla följande centrala innehåll

Kropp och hälsa
• Hur den fysiska och psykiska hälsan påverkas av sömn, kost, motion, sociala relationer och beroendeframkallande medel. Vanligt förekommande sjukdomar och hur de kan förebyggas och behandlas. Virus, bakterier, infektioner och smittspridning. Antibiotika och resistenta bakterier.
• Kroppens celler, organ och organsystem och deras uppbyggnad, funktion och samverkan. Evolutionära jämförelser mellan människan och andra organismer.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in eller skapa ett konto