Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Spännande Vetenskap – Drömmar och vår hörsel

Konstiga saker händer hela tiden - saker som är stora utmaningar att förklara, trots att de händer varje dag. Den här serien visar experiment som är utformade för att förklara vetenskapen bakom vardagliga fenomen.

Vi lever i en värld där vi ständigt har ljud omkring oss. Medan vi är vakna bombarderas våra öron av ljud. Men vad händer när vi sover? Vi sover under en tredjedel av våra liv - och då är vi som mest sårbara.
Vår hörsel är alltid aktiv. Öronen fångar upp ljud även när vi sover och hjärnan analyserar dem.
Men hur kommer det sig att vissa ljud blir en del av våra drömmar, medan andra får oss att vakna med ett ryck? I det här programmet får du lära dig mer om hörseln och hur den påverkar våra drömmar.

Artikelnummer
Sol7199
200,00 kr

Vi lever i en värld där vi ständigt har ljud omkring oss. Medan vi är vakna bombarderas våra öron av ljud. Men vad händer när vi sover?

Undervisningen i Biologi (högstadiet) ska behandla följande centrala innehåll

Kropp och hälsa
• Hur den fysiska och psykiska hälsan påverkas av sömn, kost, motion, sociala relationer och beroendeframkallande medel. Vanligt förekommande sjukdomar och hur de kan förebyggas och behandlas. Virus, bakterier, infektioner och smittspridning. Antibiotika och resistenta bakterier.
• Kroppens celler, organ och organsystem och deras uppbyggnad, funktion och samverkan. Evolutionära jämförelser mellan människan och andra organismer.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in eller skapa ett konto