Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Rumänien – bakom fördomarna

I den här filmen besöker vi Rumänien. Vi möter rumäner som berättar om deras vardag och hur de upplever att deras land ofta döms på förhand av människor i andra europeiska länder.
Vi träffar också romer som berättar om hur de upplever samhället de lever i. Vi får även veta mer om ett skolprojekt i Rumänien för att få fler romska barn till skolan.

Till sist träffar vi Dragos som kom till Sverige från Rumänien när han var liten. Han berättar om hur han ser på svenskarnas bild av Rumänien.

Artikelnummer
KMEDIA1593
200,00 kr

I den här filmen besöker vi Rumänien för att träffa rumäner som berättar om deras vardag. Vi möter även romer som kämpar mot fattigdom och samhällets fördomar.

Samhällskunskap (högstadiet)
• Hur länders och regioners ekonomier hänger samman och hur olika regioners ekonomier förändras i en globaliserad värld.
• Skillnader mellan människors ekonomiska resurser, makt och inflytande beroende på kön, etnicitet och socioekonomisk bakgrund. Sambanden mellan socioekonomisk bakgrund, utbildning, boende och välfärd. Begreppen jämlikhet och jämställdhet.

Geografi (högstadiet)
• Förekomst av och orsaker till fattigdom och ohälsa i olika delar av världen.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in eller skapa ett konto