Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Returning Fire

Försäljningen av tv-spel och pc-spel med krigstema har intäktsmässigt för länge sedan gått om även de största Hollywoodsuccéer. De mest avancerad krigsspelen är lika sofistikerade som beroendeframkallande. Den amerikanska armén använder själva datorspel för att rekrytera folk. Ibland är dock gränsen mellan fiktion och verklighet oklar. Medan krigsspelen blir allt mer verklighetstrogna anser vissa att de ändå distanserar spelarna ifrån krigets brutala verklighet och konsekvenser.

Filmen väcker frågor som: Hur påverkar krigsspelen vår inställning till krig? Hur påverkas vår förmåga att förstå offren i våra virtuella krig?
I den här filmen träffar vi tre människor som introducerat nya former av aktivism för att påverka krigsspelskulturen. De har bl.a. infiltrerat krigsspel för att väcka debatt och för att få både spelare och icke-spelare att stanna upp och tänka efter.

Artikelnummer
ETS5010
200,00 kr

Hur påverkar krigsspelen vår inställning till krig? Hur påverkas vår förmåga att förstå offren i våra virtuella krig? Vi träffar vi tre aktivister som infiltrerat den virtuella krigsspelsvärlden.

Samhällskunskap (Högstadiet)
Information och kommunikation
• Möjligheter och risker förknippade med internet och digital kommunikation samt hur man agerar ansvarsfullt vid användning av digitala och andra medier utifrån sociala, etiska och rättsliga aspekter.

Samhällskunskap (Gymnasiet)
• Metoder för att kritiskt bearbeta information, till exempel källkritik.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in eller skapa ett konto