Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Planet Earth II – Del 4: Öknar

I det här avsnittet besöker vi världens öknar, platser som driver livet till den yttersta gränsen. Djuren här har utvecklat sina egna sätt att hantera de fientliga villkoren.
Vi får bland annat se en flock hungriga ökenlejon jaga en giraff och flyghöns som flyger nästan 200 kilometer varje dag för att samla vatten till sina ungar. I avsnittet ser vi även hur en miljard gräshoppor kan förändra ett landskap och hur det går när en hungrig fladdermus attackerar en av världens dödligaste skorpioner.

Artikelnummer
KMEDIA1717
200,00 kr

Upplev världen från djurens synvinkel. I det här avsnittet besöker vi öknar runt om i världen och följer spektakulära djur och dramatiska scener ur djurens vardag.

Undervisningen ska behandla följande innehåll enligt läroplan:


Biologi (mellanstadiet)
• Djurs, växters och andra organismers liv. Fotosyntes, förbränning och ekologiska samband och vilken betydelse kunskaper om detta har, till exempel för jordbruk och fiske.
• Livets utveckling och organismers anpassningar till olika livsmiljöer.

• Hur djur, växter och andra organismer kan identifieras, sorteras och grupperas.

Biologi (högstadiet)
• Biologisk mångfald och vad som gynnar respektive hotar den. Samhällsdiskussioner om biologisk mångfald, till exempel i samband med skogsbruk och jakt.

• Aktuella samhällsfrågor som rör biologi.

Geografi (högstadiet)
• Sårbara platser och naturgivna risker och hot, till exempel översvämningar, torka och jordbävningar, och vilka konsekvenser det får för natur- och kulturlandskapet.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in eller skapa ett konto