Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Planet Earth II – Del 3: Djungler

Djungler – magiska världar med drama och oförglömliga djur. I Brasilien följer vi jaguarer som jagar kajmaner och egendomliga djungeldelfiner som simmar bland träden. I Costa Rica ser vi små ninjagrodor bekämpa stora getingar. Vi får se djuren möta livet i den mest konkurrenskraftiga miljön på jorden. På Madagaskar följer vi med primater som svingar sig genom skogen. Vi stannar även ute sent på natten för att upptäcka varelser som lyser i mörkret – och som aldrig tidigare filmats!

I avsnittet får vi även se några djungelfåglars spännande parningsritualer, kolibrier, spindelapor, och små miniödlor som har speciella trick för att överleva i djungeln.

Artikelnummer
KMEDIA1716
200,00 kr

Upplev världen från djurens synvinkel. I det här avsnittet besöker vi djungler runt om i världen och följer spektakulära djur och dramatiska scener ur djurens vardag.

Undervisningen ska behandla följande innehåll enligt läroplan:


Biologi (mellanstadiet)
• Djurs, växters och andra organismers liv. Fotosyntes, förbränning och ekologiska samband och vilken betydelse kunskaper om detta har, till exempel för jordbruk och fiske.
• Livets utveckling och organismers anpassningar till olika livsmiljöer.

• Hur djur, växter och andra organismer kan identifieras, sorteras och grupperas.

Biologi (högstadiet)
• Biologisk mångfald och vad som gynnar respektive hotar den. Samhällsdiskussioner om biologisk mångfald, till exempel i samband med skogsbruk och jakt.

• Aktuella samhällsfrågor som rör biologi.

Geografi (högstadiet)
• Sårbara platser och naturgivna risker och hot, till exempel översvämningar, torka och jordbävningar, och vilka konsekvenser det får för natur- och kulturlandskapet.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in eller skapa ett konto