Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Planet Earth II – Del 1: Öar

För vissa djur erbjuder en avlägsen ö en fristad långt från fastlandet. För andra innebär livet på en ö en hård kamp om överlevnad. I detta avsnitt träffar vi bland annat lemurer, albatrosser, röda krabbor och galna myror.

Vi följer den lilla tretåiga pygmé-sengångaren som söker kärlek på en karibisk ö. Vi reser till Indonesien och får se de gigantiska komodovaranerna – på väldigt nära håll. På en karg, vulkanisk Galapagos-ö lever havsleguaner som hämtar sin mat ur havet – medan racer-ormarna på ön lever på att äta havsleguanernas nykläckta ungar. Utanför Sydamerikas södra spets har fler än 1,5 miljoner pingviner hittat sin version av paradiset – på en aktiv vulkan.

Artikelnummer
KMEDIA1714
200,00 kr

Upplev världen från djurens synvinkel. I det här avsnittet besöker vi öar runt om i världen och följer spektakulära djur och dramatiska scener ur djurens vardag.

Undervisningen ska behandla följande innehåll enligt läroplan:


Biologi (mellanstadiet)
• Djurs, växters och andra organismers liv. Fotosyntes, förbränning och ekologiska samband och vilken betydelse kunskaper om detta har, till exempel för jordbruk och fiske.
• Livets utveckling och organismers anpassningar till olika livsmiljöer.

• Hur djur, växter och andra organismer kan identifieras, sorteras och grupperas.

Biologi (högstadiet)
• Biologisk mångfald och vad som gynnar respektive hotar den. Samhällsdiskussioner om biologisk mångfald, till exempel i samband med skogsbruk och jakt.

• Aktuella samhällsfrågor som rör biologi.

Geografi (högstadiet)
• Sårbara platser och naturgivna risker och hot, till exempel översvämningar, torka och jordbävningar, och vilka konsekvenser det får för natur- och kulturlandskapet.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in eller skapa ett konto