Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

OS – Om de Olympiska Spelen

Ända sedan vi lärde oss att kontrollera elden har vi människor tävlat. Ibland på lek, ibland på blodigt allvar. Idag finns det en tävling som skiljer sig från alla andra. Vart annat år tänds den Olympiska elden och världens bästa idrottsmän och kvinnor samlas för att mäta sina krafter mot varandra. Men hur och var uppstod OS? Vad är det som skiljer OS från andra idrottstävlingar? Vad är OS motto? Vad står de Olympiska ringarna för? Det och mycket mer får vi lära oss om i den här filmen, där vi även får träffa svenska idrottsungdomar och svenska OS-stjärnor som bl.a. Stefan Holm, Therese Alshammar, Sofia Paldanius och Carolina Kluft.

Filmen är inte specifikt kopplad till något enskilt OS.
Filmen producerad av Kunskapsmedia 2008 i samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté.

Artikelnummer
KMEDIA1168
200,00 kr

Hur och var uppstod OS? Vad är det som skiljer OS från andra idrottstävlingar? Vad är OS motto? Vad står de Olympiska ringarna för? Det och mycket mer får vi lära oss om i den här filmen.

Genom undervisningen i ämnet idrott och hälsa ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att:

• planera, praktiskt genomföra och värdera idrott och andra fysiska aktiviteter utifrån olika synsätt på hälsa, rörelse och livsstil.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in eller skapa ett konto