Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Nervgifter - nödvändiga men dödliga neurotoxiner

När du hör ordet nervgift tänker du förmodligen inte på flugsvamp eller spindlar? Men vissa bakterier, djur och växter producerar toxiner som påverkar nervsystemet hos oss människor – alltså nervgifter. Det finns också konstgjorda nervgifter, producerade av människan. Hur funkar dessa och hur påverkas vi? I den här filmen ska vi lära oss om några organiska och syntetiska nervgifter!

Det här är en film för högstadie- och gymnasieelever när de läser ämnena biologi och kemi. Till filmen finns en handledning med bland annat diskussionsfrågor, fördjupningsuppgifter samt ett interaktivt quiz! 


Kapitel:
Inledning(00:00–00:56)
Neurotoxiner (00:57–02:06)
Gifter hos bakterier (02:07–03:42)
Gifter hos djur (03:43–07:03)
Gifter hos växter (07:04–09:31)
Giftiga tungmetaller (09:32–11:02)
Kemiska stridsmedel (11:03–13:33)
Avslutning (13:34–SLUT)

Artikelnummer
SOL7531
200,00 kr

När du hör ordet nervgift tänker du förmodligen inte på flugsvamp eller spindlar? Men vissa bakterier, djur och växter producerar toxiner som påverkar nervsystemet hos oss människor, alltså nervgifter.

Undervisningen i biologi ska behandla följande centrala innehåll i årskurs 7–9
Kropp och hälsa
• Hur den fysiska och psykiska hälsan påverkas av sömn, kost, motion, sociala relationer och beroendeframkallande medel. Vanligt förekommande sjukdomar och hur de kan förebyggas och behandlas. Virus, bakterier, infektioner och smittspridning. Antibiotika och resistenta bakterier.
• Kroppens celler, organ och organsystem och deras uppbyggnad, funktion och samverkan.


Undervisningen i kemi ska behandla följande centrala innehåll i årskurs 7–9
Kemin i vardagen och samhället
• Innehållet i mat och drycker och dess betydelse för hälsan. Kemiska processer i människokroppen, till exempel matspjälkning.


Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in