Vi vill använda spårningskakor för att förbättra din upplevelse.

Kör Schyst: Rött kort – om respekt

Emil får ett rött kort i fotbollsmatchen - han skickas av planen och får inte spela mer. Domaren tycker att Emil var väldigt respektlös mot honom och de andra spelarna. När Emil faktiskt verkar bli glad över att domaren skadar sig senare i matchen, förstår de andra att något måste göras... Lyckligtvis lär sig Emil mycket om Farbror Morgan och ännu mer om respekt.

Denna Emmy® belönade animerade serie presenterar olika karaktärer i form av bilar. Varje avsnitt i serien är utformat för att lära barnen något, t.ex. om respekt, hänsyn eller rättvisa. Serien fokuserar på 9 stycken bilar med sina egna unika personligheter. Serien är baserad i staden Auto där livet är bra - men inte perfekt. Födelsedagar firas, fotbollsmatcher vinns och äventyr utforskas. Bilarna måste gå till skolan och följa reglerna.

Det som händer Kör schyst’s karaktärer liknar vad barn möter varje dag i sina egna liv. Kör schyst är avsett som ett verktyg för att hjälpa till att bygga positiva värden och uppmuntra barn att stärka sina karaktärer, relationer och personliga mål. Programmen kommer med svensk och engelsk språkversion.

Filmen kan ses med svenskt eller engelskt tal.

Artikelnummer
KMEDIA1321
200,00 kr

”Kör schyst!” är en animerad serie där varje avsnitt lär barnen om t.ex. respekt, ansvar eller pålitlighet. I det här avsnittet får Emil rött kort i fotbollsmatchen och lär sig om respekt.

Skolans värdegrund och uppdrag

Skolan har i uppdrag att förmedla och förankra grundläggande värden och främja elevernas lärande för att därigenom förbereda dem för att leva och verka i samhället.

Genom undervisningen i ämnet samhällskunskap ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att:

• reflektera över hur individer och samhällen formas, förändras och samverkar.

Undervisningen i engelska ska behandla följande centrala innehåll i årskurs 1-6

Lyssna och läsa – reception
• Tydligt talad engelska och texter från olika medier.
• Filmer och dramatiserade berättelser för barn och unga.

Skriv din egen recension
Endast registrerade användare kan skriva recensioner. Logga in eller skapa ett konto